• Nanotechnologia na Śląsku
    Nanotechnologia wyznacza trendy współczesnej nauki, jest ważnym elementem rozwoju przemysłu i stanowi obecnie cenne źródło technologicznych inspiracji.

  • Cele klastra
    Głównym celem Klastra jest wspieranie na Śląsku rozwoju przedsiębiorczości w dziedzinie nanotechnologii opartej na współpracy sektora naukowego i gospodarczego.

Firma JARS organizuje konferencję na temat żywności

jars konferencja

Serdecznie zapraszamy do udziału w konferencji „Dobra żywność – tradycja, jakość, perspektywy" organizowanej przez firmę JARS, której Śląski Klaster Nano jest jednym za patronów honorowych.

Konferencja odbędzie się dnia 10 października 2013 r. w Pałacu PAN w Jabłonnie koło Warszawy. Konferencji towarzyszyć będzie wystawa produktów regionalnych i ekologicznych Na spotkanie zapraszamy: firmy rodzinne, producentów i dystrybutorów żywności, przedstawicieli stowarzyszeń związanych z branżą spożywczą, wyższych uczelni, konsumentów oraz wszystkich zainteresowanych.

Na program konferencji składają się 3 panele dyskusyjne:

PANEL I „Produkcja żywności wczoraj, dzisiaj i jutro” - Polskie tradycje w produkcji żywności i udział Firm Rodzinnych - Slow Food czyli alternatywa dla Fast Food - Nowe trendy w produkcji żywności

PANEL II „Bezpieczeństwo żywności – na co zwracać uwagę? - Systemy jakości a bezpieczeństwo żywności - Zafałszowania żywności - Żywność bezpiecznie zapakowania

PANEL III „Żywność ekologiczna" - Gospodarstwa ekologiczne czy zintegrowane? - Żywność ekologiczna w Polsce – mity i fakty Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.

Udział w konferencji jest bezpłatny, ale ze względu na ograniczoną ilość miejsc warunkiem uczestnictwa jest wcześniejsze zarejestrowanie się.

Celem rejestracji prosimy o wypełnienie FORMULARZA i odesłanie do 2 października br. na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. .

Kontakt do organizatora:

Jagoda Zioła
tel.: 664 019 295
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. .